+31 182 684545
info@northedge.nl
CONTACT

Not so Northedge

Soms zegt dat wat terzijde staat het meest over wat centraal staat. Of dat voor Northedge ook geldt is een vraag die zelf niet beantwoord kan worden. Onmiskenbaar zijn er echter een paar zaken die dicht bij Northedge staan en er toch niet bij horen; ze zijn 'Not-so-Northedge'.

Participatie

Actief burgerschap
Incidentele activiteiten in de lokale gemeenschap en actieve deelname aan de lokale en landelijke politiek geven inhoud aan het actief burgerschap, wat nu ‘participatie’ wordt genoemd. Hierin wordt ongeveer een dag in de week geïnvesteerd. Daarnaast ondersteunen we diverse maatschappelijke initiatieven in bijvoorbeeld Rotary-verband, in de culturele sfeer en door het steunen van bijzondere activiteiten van Stichting Raad op Maat.

Stichting Raad op Maat 
De activiteiten van Northedge BV en Northedge Opleidingen BV zijn qua organisatorische ondersteuning in belangrijke mate geïntegreerd met die van Stichting Raad op Maat. Deze Stichting houdt zich bezig met de zeggenschap en medezeggenschap voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Wijnand Noordhoek Foundation: Oeganda
De familie Noordhoek heeft sinds 1989 een streek in Oeganda onder haar hoede. Het gaat hier om zeer concrete hulp waarbij de gemeenschap zelf verantwoordelijk is voor het project. Via een 'koeien- en ossen' project krijgen de mannen en de vrouwen het eigendom van spannen ossen (de mannen) en koeien (de vrouwen). Ieder eerste kalf gaat naar de gemeenschap en wordt het begin van een nieuw span. Als een project zichzelf kan bedruipen gaan we door naar projecten die harder nodig zijn, doorgaans in moeilijk gebied.

Vanuit dit principe lopen er nu een groot aantal projecten in de streek. Het gaat goed, mede doordat elk jaar een bezoek wordt gebracht aan het project. 

Tegelijk blijft het kwetsbaar, vooral door het risico van droogte en door raids van de Karamodjong, een stam van koeiendieven. Ook nu weer moeten we extra steun geven.

Voor meer informatie: de website van de Wijnand Northedge Foundation en een voorbeeld van een project(verantwoording): Runaway Children of Tapac.

Uw gift is welkom op rekeningnummer 34.97.30.857 t.n.v. Wijnand Noordhoek Foundation / Uganda Youth Project.
Wat vindt er u van om een koe in Oeganda naar u genoemd te krijgen? Voor € 100,- krijgt u – zie bijgaand voorbeeld – een koe naar u vernoemd. En het mooie is: voor dit bedrag kunnen er nog meer koeien komen! Dus dan bent u meervoudig aanwezig in Oeganda.

Northedge

@PeterNoordhoek
dpn@northedge.nl
 Copyright © 2015 -  All Rights Reserved
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram