CONTACT

Not so Northedge


Soms zegt dat wat terzijde staat het meest over wat centraal staat. Onmiskenbaar zijn er een paar zaken die dicht bij Northedge staan en er toch niet bij horen; ze zijn 'Not-so-Northedge'. Ze zijn gevangen onder de titels:

• Participatie
Poëzie
Politiek

Participatie

Actief burgerschap

Regelmatige activiteiten in de lokale gemeenschap plus deelname aan de lokale en landelijke politiek geven inhoud aan het actief burgerschap, wat nu ‘participatie’ wordt genoemd. Hierin wordt zeker een dag in de week geïnvesteerd. Daarnaast worden diverse maatschappelijke initiatieven in bijvoorbeeld Rotary-verband en in de culturele sfeer ondersteund. Het Stadsdichterschap van Gouda geeft hier een nieuwe dimensie aan.

Stichting Raad op Maat 

De activiteiten van Northedge BV en Northedge Opleidingen BV zijn qua organisatorische ondersteuning in belangrijke mate geïntegreerd met die van Stichting Raad op Maat. Deze Stichting houdt zich bezig met de zeggenschap en medezeggenschap voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Zie hun website.

Wijnand Noordhoek Foundation: Oeganda

De familie Noordhoek heeft sinds 1989 een streek in Oeganda onder haar hoede. Het gaat hier om zeer concrete hulp waarbij de gemeenschap zelf verantwoordelijk is voor het project. Via een 'koeien- en ossen' project krijgen de mannen en de vrouwen het eigendom van spannen ossen (de mannen) en koeien (de vrouwen). Ieder eerste kalf gaat naar de gemeenschap en wordt het begin van een nieuw span. Als een project zichzelf kan bedruipen gaan we door naar projecten die harder nodig zijn, doorgaans in moeilijk gebied.

Vanuit dit principe lopen er nu een groot aantal projecten in de streek. Het gaat goed, mede doordat elk jaar een bezoek wordt gebracht aan het project. 
Zie hier voor het laatste reisverslag

Tegelijk blijft het kwetsbaar, vooral door het risico van droogte en door raids van de Karamodjong, een stam van koeiendieven. Ook nu weer moeten we extra steun geven.

Voor meer informatie: de website van de Wijnand Northedge Foundation en een voorbeeld van een project(verantwoording): Runaway Children of Tapac.

Uw gift is welkom op rekeningnummer 34.97.30.857 t.n.v. Wijnand Noordhoek Foundation / Uganda Youth Project.
Wat vindt er u van om een koe in Oeganda naar u genoemd te krijgen? Voor € 100,- krijgt u – zie bijgaand voorbeeld – een koe naar u vernoemd. En het mooie is: voor dit bedrag kunnen er nog meer koeien komen! Dus dan bent u meervoudig aanwezig in Oeganda.

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram