+31 182 684545
info@northedge.nl
CONTACT

Kwaliteit

Kwaliteit is een leeg begrip. Iedereen kan er een eigen betekenis aan geven – en dat is precies waar het om gaat. Moeilijk gezegd: kwaliteit is het proces waarmee impliciete definities van kwaliteit expliciet worden gemaakt, in een poging om tot consensus te komen over wat ermee bedoeld wordt. Makkelijker gezegd: kwaliteit is ruzie. 

Omdat we allemaal weer andere ideeën hebben over wat de kwaliteit van een ding of daad is, valt het vaak helemaal niet mee om tot overeenstemming over iets te komen. En dus hebben we als mensen allerlei manieren gehad om met die verschillen om te gaan, inclusief allerlei instrumenten en benaderingen. Van hard bedoelde ‘keurmerken’ en ‘certificaten’ tot zachtere concepten als ‘beroepseer’ en ‘hoog betrouwbaar organiseren’ (HRO).

Northedge kent alle kanten van het proces om tot overeenstemming te komen over wat kwaliteit welen niet is en kent ook de instrumenten en benaderingen die erbij horen. We zijn kritisch, we zijn praktisch en constructief – maar één ding zijn we niet: naïef. 

Werken aan kwaliteit is onvermijdelijk maar meestal niet gemakkelijk. Hier worden de vele wegen gepresenteerd waarop we helpen.

Aanpak
Risico’s bij kwaliteit – HRO
Kwaliteit van wetgeving
Toezicht
Politie

Archief

Artikelen

Waar wilt u over lezen? Wat wilt u zien?

Grote kans dat u het hier vindt als u geïnteresseerd bent in ontwikkelingen met een publieke component. Met Peter Noordhoek als belangrijkste auteur, treft u artikelen, blogs en steeds meer vlogs (blog in videovorm) aan over thema’s als:
Kwaliteit in al haar dimenties
Beleid en bestuur
Brachebrede kwaliteit
Toezicht en governance
Politiek: landelijk, Europees, UK en USA
Poezie en andere dingen die 'Not so Northedge' zijn
check-circlemenu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram