+31 182 684545
info@northedge.nl

Vereniging

Verenigingswerk

Uiteindelijk komt alles bij een vereniging uit. Overheden kunnen hun besluiten nemen, bedrijven hun doelen halen, maar onderweg hebben altijd verenigingen hun rol te spelen. Vanwege draagvlak, vanwege het feit dat enkele bedrijven en instellingen de samenwerking zoeken, vanwege het feit dat een vak het beste gedijd in een verenigingsomgeving, enzovoort. De opkomst van zelfstandigen maakt het paradoxaal genoeg nog waarschijnlijker dat verenigingen het druk krijgen. En tegelijk liggen verenigingen onder vuur, hebben ze vaak te weinig leden en middelen en wordt er steeds meer van verenigingen en hun bestuurders verlangd. Dat is een uitdagende combinatie.

In de afgelopen jaren is vanuit Northedge op allerlei niveaus gewerkt aan de versterking van verenigingen. De focus ligt voor wat betreft de opdrachten op thema’s als kwaliteit, zelfregulering en toezicht en de auditstelsels die daarin een rol spelen, maar de optiek is breder. Bestuurlijk denken en praktisch doen, daar komt het op neer.

Northedge verricht op het terrein van verenigingen de volgende activiteiten:

Archief

Artikelen

Waar wilt u over lezen? Wat wilt u zien?

Grote kans dat u het hier vindt als u geïnteresseerd bent in ontwikkelingen met een publieke component. Met Peter Noordhoek als belangrijkste auteur, treft u artikelen, blogs en steeds meer vlogs (blog in videovorm) aan over thema’s als:
Kwaliteit in al haar dimenties
Beleid en bestuur
Brachebrede kwaliteit
Toezicht en governance
Politiek: landelijk, Europees, UK en USA
Poezie en andere dingen die 'Not so Northedge' zijn
check-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram