CONTACT

Professionals

Specifieke activiteiten voor o.a. juridische professionals en toezichthouders

Het verenigingswerk is rijk. Misschien niet in geld, wel in kennis. In verenigingen komt ontzettend veel kennis en vakmanschap samen. En dat moet een plek krijgen en onderhouden worden. Naast de bekende functies binnen het verenigingssecretariaat, betekent dit bijna altijd een financiële en een juridische functie. Vanuit onze activiteiten voor wetgevingsjuristen, kennen wij met name de juridische functie goed. Laat u informeren.

Er is nog een andere, gemengde groep die we nadrukkelijk willen interesseren: de toezichthouders, inspecteurs en handhavers. Uit promotieonderzoek komt heel duidelijk de meerwaarde van toezichthouders voor verenigingen: zonder hun druk komt er gewoon veel minder van de grond. Ze helpen om het systeem zuiver te houden. Maar andersom is ook waar: toezichthouders kunnen niet zonder de kennis, capaciteit en het georganiseerde draagvlak van verenigingen. Toch bestaan er nog veel misverstanden bij toezichthouders over verenigingen en wordt er al te snel gezegd dat dat ‘de slager niet het eigen vlees mag keuren’, zeker niet omdat de meeste toezichthouders helemaal niet in staat zijn zelf de rol van de slager over te nemen. Er is een gedeeld belang. En dus is er is een noodzaak kennis en ervaringen te delen.

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram