CONTACT

Ik heb een deken over mijn gedicht gelegd

5 mei 2024
Peter

Vandaag op RTV Gouwestad een mooie 'Dichter bij Gouda' gehad met een groot aantal dichters uit vooral de Goudse De Goudse Dichtersschool (wordt herhaald). 
Zelf droeg ik een van mijn meer gesloten gedichten voor. De verklaring erbij: Het is vandaag 5 mei: bevrijdingsdag. Deze hoort bij 4 mei: dodenherdenking. De twee dagen vormen een tegenstelling maar 'rijmen' ook. Toch gaat de aandacht bijna exclusief uit naar de dodenherdenking en niet naar Bevrijdingsdag. Zo is het in mijn hoofd te vaak ook: de aandacht gaat naar het negatieve, niet het positieve. Dit gedicht wil me helpen tegenstellingen als deze te verminderen. 

BoomooB (foto PN '24)

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram