CONTACT
Foto Kontakt/De Goudse Post 2023

De realiteit van een boekbundel

Vanaf 12 oktober 2023 is de boekbundel 'Stadsopener' beschikbaar. In het verlengde van een prachtige bijeenkomst van de Goudse Dichtersschool is in Gouda Studio's de boekbundel overhandigd aan wethouder Klijmij - Van der Laan als vertegenwoordiger van de gemeente. Het was mooi en gezellig. Een paar serieuze woorden waren er ook. Over de bundel zelf natuurlijk en de poëtische kant ervan, maar ook over de verwachting van de auteur dat we misschien nog wel te dicht op de hele periode van de lockdown zitten om er goed naar te kunnen krijgen of er voldoende nieuwsgierig naar zijn om er al over te willen lezen. Gelukkig zijn die mensen er wel degelijk. Een snelle lezer heeft in ieder geval deze recensie toegestuurd:


"Wat een voor de geschiedenis super belangrijk, afwisselt, onderhoudend en vlot geschreven erk. Ben twee dagen vrij en zit er helemaal in. Net nog een lachsalvo gehad (..) Moest het even laten weten. Dit gaat mij en andere nog heel veel prachtige uren opleveren!"

Maar er zullen ook genoeg mensen zijn die de boekbundel aan zich voorbij laten gaan omdat ze in feite nog te dicht op die periode in onze geschiedenis zitten. Is daar een oplossing voor, behalve meer reclame maken? De historicus in de auteur proeft een kans: het boek zou eigenlijk om de 5 jaar opnieuw moeten worden gelanceerd. De stelling is dan dat het boek meer zal worden gekocht en gelezen naar mate de tijd verder van de lockdown-jaren af komt te liggen. En wellicht, als dan het 800 jarig bestaan van Gouda, in beeld komt, zal het meer dan ooit worden gelezen. Dat zal deze auteur niet meemaken, maar het experiment lijkt hem wel erg mooi. Ik voel een passage in een testament aankomen. Maar eerst: koop dat boek!

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram