CONTACT

Vertrouwen in verenigingen

24 februari 2020
Peter

Het gebeurt maar zelden: een promotiestudie over verenigingen. Peter Noordhoek heeft in zijn studie over ‘Vertrouwen in verenigingen’ (UvTilburg) heel veel op een rij gezet en onderzocht. Dat is mede gebeurt op basis van drie voorbeelden uit de verenigingswereld, waarvan de studie over het notariaat ook nog eens als een aparte publicatie is verschenen (Kluwer). Wat zijn nu de dingen waar je als vereniging echt over na moet denken?

In deze bijeenkomst van De Nederlandse Associatie (DNA) wordt een van de belangrijkste thema’s aangesneden: wat moet je als bestuur of bureau doen als bijvoorbeeld een kwaliteitsinitiatief goed voor de vereniging is, maar de individuele leden zich niet aangesproken voelen? Hoe kan je leden over hun eigen belang heen naar het algemeen belang van de vereniging en haar leden laten kijken? Het onderzoek laat een moeilijke maar soms noodzakelijke ‘surgent’ benadering voor moedige bestuurders zien. Thema’s o.a.:

  • Besluitvorming als het spannend wordt
  • Kies de kwaliteitsaanpak die bij een vereniging past - en dat gaat soms van 'au'
  • Een andere kijk op de verhouding tussen zelfregulering en extern toezicht

PROGRAMMA

Datum, tijd, locatie en aanmelden

De workshop ‘Vertrouwen in verenigingen’ vindt plaats op 14 januari 2020, van 15.00 uur tot 17.00 uur in Gouda (locatie nnb).

Kosten: DNA-leden gratis, niet-leden € 175,-- exclusief BTW.

Aanmelden kan via het formulier van DNA of via een mail aan info@northedge.nl

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram