CONTACT

The Deep State

29 mei 2011
Peter

36 uur in Istanbul en meer

Eervorig weekend bezocht ik Istanbul voor een training. Hoewel niet zo schokkend als het bezoek aan Albanië gaf het veel om te overdenken. In de gesprekken met de collega trainers en de deelnemers ging het niet alleen maar over de ontwikkelingen in Turkije, maar ook over landen als Egypte, Slowakije en Servië. Direct en indirect gaat het daarbij over de kwaliteit van de 'Deep State'; het geheel van elites dat de kracht van een land kan maken of breken. En natuurlijk wil je zoiets dan op Nederland betrekken. Kortom; ik ben me weer te buiten gegaan aan een lange tekst met de nodige terzijdes. Voor degenen die graag met mij mee gaan en denken: hierbij de verwijzing naar de tekst als apart artikel: 

Ondertussen heb ik een paar intensieve dagen achter de rug als 'evaluator' voor de European Public Sector Award 2011. De eigenlijke prijs wordt pas in november uitgereikt (in Maastricht, in dezelfde zaal waar het verdrag is gesloten). Tot dan moet ik geduld hebben met het delen van mijn kennis van alle mooie voorbeeldorganisaties, maar ik hoop al eerder wat te kunnen melden over de dynamiek van het selecteren van een prijswinnaar. Het was in ieder geval weer erg de moeite waard om in een Europese setting met een aantal geweldige experts de meningen te delen over hoe je kan werken aan 'public service innovation in a cold economic climate'.

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram