CONTACT

Welkom in het vriendenhuis

30 juni 2024
Peter

Het verkopen van een huis is een marketing activiteit. Toch? Nou nee, maar misschien zijn we zo gefundariseerd dat we nog maar één manier van kopen en verkopen kennen. Dit is mijn poging het wat anders te doen. Ik geef de lezer een uitdaging, presenteer een dilemma en onze oplossing en alles gelimiteerd tot het huis dat ik te verkopen heb en waarvoor op 6 juli tussen 11 en 13 uur een open dag gehouden wordt. Mijn belang zal helder zijn, maar wat is het belang van de lezer? Even iets meer dan alleen wat afleiding hebben, zo lijkt me. Daarom start ik met een kleine uitdaging.

Een uitdaging

Het gaat om drie foto’s die ik heb geselecteerd toen de makelaar mij zijn hele bestand met foto’s toestuurde. De uitdaging: zoek drie dingen op die hier staan in de grotere presentatie. Waarom dit? Mijn beeld is dat we in de foto’s van panden altijd zoeken naar iets herkenbaars en dat dit zelden het onroerende goed is, maar wel het roerende goed: spullen, de tekenen van menselijke aanwezigheid. Dus heb ik het maar eens omgedraaid en vraag de lezer om via het roerend goed naar het onroerend goed te kijken. Wie weet wordt het ontroerend goed. (onderaan de tekst de oplossing)

Het dilemma  

Ons huis heeft altijd vol gezeten. Zeker niet alleen met ons, maar ook met collega’s, gasten en vergaderaars. Vrij zelden hadden we het huis voor onszelf alleen. Dat veranderde pas in de Coronatijd en zal waarschijnlijk niet op het oude niveau terugkomen, al blijft er veel aanloop. Hoe dan ook, we vertrekken. We zouden het fantastisch vinden als er snel opnieuw mensen zouden komen die weer voor een vol en fijn huis gaan zorgen. Maar het pand aan de Oosthaven 15-16 leent zich ook voor splitsing. Letterlijk: de twee nummers 15-16 maken het mogelijk om 2 hypotheken te vestigen. Maar hoe voorkomen we dan dat ons mooie pand verknipt wordt tot een kamerkot voor huurders zonder hart voor het pand? Je hoeft in deze stad werkelijk niet ver te lopen om dat te zien gebeuren. Dat is een dilemma, want we willen wel verkopen. Geïnspireerd door enkele bezoekers kwamen we op een nieuw concept: het vriendenhuis. Geen grote aantallen bewoners, maar vooral mensen die naast ruimte ook goed gezelschap willen vinden of houden. 

Wat we bijvoorbeeld voor ons zien is dat de begane grond gebruikt wordt als gemeenschappelijke ruimte, de plek waar je bij elkaar komt. De verdiepingen erboven laten zich inrichten tot appartementen, met eigen voordeur. Dan kan je dus denken aan de situatie van vrienden die wel zelfstandig willen wonen, maar ook steun aan elkaar willen hebben. Of je denkt aan het gezin waarvan de kinderen waarschijnlijk geen huis kunnen krijgen, maar wel meer ruimte willen hebben om zelfstandig te kunnen leven – en naast familie ook vrienden van elkaar te blijven. En zo verder. Een oplossing voor meerdere dilemma’s eigenlijk. Maar zo zien wij dat – en dat is natuurlijk eerst een kwestie van kijken en dan van kiezen. Wij hopen jullie te zien op 6 juli a.s. op de open dag op de Oosthaven 15-16 van 11 tot 13 uur, of na afspraak met onze makelaar Robert Roos van Boer makelaardij: 0182538400.

Antwoorden op de ‘puzzel’:

Hoek van de woonkamer op de 2e verdieping, met zicht op de Gouwekerk
Oude houten kop, ingeklemd tussen de balken op diezelfde 2e verdieping
Gedicht ‘Waterspiegel’ van Frida Domacassé. Eén van de gedichten die tijdens Gouda 750 in de Jerusalemsingel hingen, waarvan nu nog drie in en rond het pand hangen.

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram