CONTACT

Stadsdichter in Coronatijd, de 1e fase

23 mei 2020
Peter

Op 7 maart 2020 werd ik tot stadsdichter van Gouda gekozen. Ik keek uit naar de evenementen en optredens en zou rustig beginnen met gedichten schrijven. Op 10 maart begon de lockdown. Het Coronavirus maakte alles anders. Rond 10 mei was het feitelijk einde lockdown. Of beter: het was het einde van de eerste fase van de crisis. Het nuchtere verstand zegt dat er nog een economische crisis en meer oplevingen van het virus volgen. En ondertussen valt er op zoveel terug te kijken. Verwondering, vervreemding en verdriet volgden elkaar op. Zo stil, saai & intens wordt het (hopelijk) ook niet meer. Daarom wil ik dit markeren met een bundeling van gedichten in datumvolgorde uit deze eerste fase, de periode maart-mei 2020.

Door op de afbeelding te klikken komt u bij de bundel Stadsdichter in Coronatijd, de 1e fase. Daarnaast kunt u terecht op deze (voorlopige) pagina waar mijn gedichten te vinden zijn van nu en voorheen, inclusief af en toe een nieuwe podcast: de PodDicht. Ik wil graag meer over dingen schrijven die niets met een virus of crisis te maken hebben, maar het voelt wel als een opdracht om ook volgende fasen te verdichten met mijn woorden.

Peter Noordhoek

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram