CONTACT

Sorry

22 september 2022
Peter

Woorden en nog meer verspilling van woorden over iets dat je wel verwoorden kan, maar geen jongere horen zal.

Ouderen die jongeren waarschuwen voor het ouder worden en dat het hen ook zal overkomen - dit gedicht zit wel heel erg tegen een cliché aan. het trieste is dat het gedicht ook is geschreven door een oudere man (65). Vroeger (jawel, vroeger) had ik dit gedicht geschreven rond mijn twintigste en dat ik dan net deed alsof ik een oude man was. (NB Kijk maar naar de bundel 'Over de Rand'). Dat krijg ik nu niet meer voor elkaar, of ik moet nu bezig zijn iets te schrijven voor als ik tegen de 100 loop. Zou kunnen, overigens.
Waarom dan toch dit gedicht? Vanwege de omkering van verwachtingen en de hoop die daar in zit. Ik wil niet waarschuwen, ik wil vieren. Vieren dat ik verder, beter, makkelijker schrijf dan ik vroeger dacht. De kans dat dit gedicht door een jongere wordt gelezen is niet groot en dat is best. Dit is een felicitatie aan mijzelf: ik ben nu hier. Hier waar ik niet gedacht had te kunnen komen. Over de weilanden van mijn jeugd heen hingen hoogspanningsleidingen. Lelijk, maar ze werkten. En wat een opluchting, wat een bevrijding. En daar haal ik dus mijn energie uit om door te gaan. Sorry voor mijn sorry, het was bedoeld als een 'Horry'; een 'hoera' verstopt als 'sorry'. En nu stop ik echt.

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram