CONTACT

Overblijfsels

31 mei 2021
Peter

Op vrijdag 27 mei werd in het Goudse Hout een beeld onthuld door de Groen Alliantie Midden-Holland. Het beeld is gemaakt door Henrique van Putten. De vorm was geïnspireerd op een gedicht van de Goudse dichter Leo Vroman. Vroman had ooit een hagedis als vriend, het diertje hielp hem de moeilijke tijd in een Javaans kamp door.De dag erop was het beeld verdwenen. De stenen van de sokkel waren er nog, maar het beeld was weg. Al snel werden ook de stenen weggehaald. Later zou het beeld alsnog, maar beschadigd, gevonden worden. Wie doet zoiets?
Door de organisatoren was ik gevraagd om voor de gelegenheid een gedichten schrijven en voor te dragen, maar ik kon helaas niet. Na dit gebeuren schreef ik alsnog een gedicht. Eén van de organisatoren was zo verontwaardigd dat ze mijn toestemming vroeg om het te plastificeren en op het bankje te leggen naast de plek waar het beeld verdwenen was.

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram