CONTACT

Northedge en het Coronavirus

30 maart 2020
Peter
Categorie: 

Northedge behoort tot de gelukkige bedrijven die grotendeels door kunnen gaan als de fysieke ontmoeting niet meer tot de mogelijkheden behoort. Althans gedeeltelijk. De basis voor de activiteiten vormen kwaliteitstrajecten voor verenigingen en daarbinnen weer intercollegiale toetsingen oftewel audits. Deze kunnen beter niet vervangen worden door digitale bezoeken. Het is wel overwogen, maar daar is 'nee' tegen gezegd. Lichaamstaal, het informele contact, het dossier dat net niet klopt, de onverwachte oogopslag - die kan je niet missen.

Andere dingen kunnen wel doorgaan - en dat gebeurt dan ook. Een reeks actuele zaken gaan nu door het kantoor heen en dat hoort ook zo. Het is druk. Er melden zich zelfs nieuwe klanten. Niet genoeg om direct te compenseren dat er drie maanden omzet is verdampt of op z'n minst is verschoven, maar het geeft de kracht van het bureau en het netwerk aan. Tegelijk kunnen en willen wij ook niet om de invloed van het Coronavirus heen. Hier geen oproepen voor 1,5m afstand, hoe waardevol ook. Hier meer de compassie die hoort bij wat een hele moeilijke tijd voor velen is. Of je nu direct door het virus getroffen wordt of 'slechts' zakelijk, er wordt meegeleefd. In feite zou je veel meer willen doen dat je nu vanuit een thuiswerk situatie kan, maar dat zit er nog even niet in. Gelukkig is er één ding dat helpt: Peter Noordhoek is - natuurlijk als privépersoon - is begin maart voor twee jaar gekozen tot stadsdichter van Gouda. De start valt precies samen met de periode van lockdown. Dat geeft een bijzondere positie. Evenementen kunnen niet meer doorgaan, maar publiceren kan nog altijd. Daarom, als bemoediging, tot slot dit gedicht. Een gedicht dat hij toevoegt aan de verzamelingen publicaties van zijn voorgangers, in de koffer die hij van zijn voorganger heeft gekregen.

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram