+31 182 684545
info@northedge.nl

Over het gevaar van dubbele ondermijning

Het winternummer van het tijdschrift CDV had als thema 'ondermijning'. De gevolgen van het witwassen van drugsgelden e.d. zijn zo groot dat het ontwrichtend werkt voor economie en samenleving. Mijn bijdrage doet niets af aan de ernst van de situatie, maar waarschuwt wel voor de manier waarop we het aanpakken. het gaat allang niet alleen meer om de grootbanken. Inmiddels raakt het tienduizenden (200.000?) meest kleine bedrijven die als poortwachter moeten fungeren. Mede door spanningen in de wetgeving (AVG versus Wwft, etc.) krijgen de poortwachters wel de verantwoordelijkheid, maar lang niet altijd de middelen die voor een goed optreden nodig zijn. Ondernemen gaat over vertrouwen. Wat gebeurt er als ze elk klantcontact moeten starten vanuit wantrouwen? We moeten slimmer in de aanpak worden.

Archief

Artikelen

Waar wilt u over lezen? Wat wilt u zien?

Grote kans dat u het hier vindt als u geïnteresseerd bent in ontwikkelingen met een publieke component. Met Peter Noordhoek als belangrijkste auteur, treft u artikelen, blogs en steeds meer vlogs (blog in videovorm) aan over thema’s als:
Kwaliteit in al haar dimenties
Beleid en bestuur
Brachebrede kwaliteit
Toezicht en governance
Politiek: landelijk, Europees, UK en USA
Poezie en andere dingen die 'Not so Northedge' zijn
check-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram