CONTACT

Het 4e Nationaal Verenigings Onderzoek is van start!

23 januari 2024
Peter

Voor de 4e keer vragen we alle verenigingen van Nederland om de vragenlijst in te vullen. In 2022 is dit voor het laatst gedaan en de uitkomsten waren opvallend genoeg. Branche- en beroepsverenigingen ontwikkelen zich goed, ondanks of dankzij de Corona-periode. Vrijwilligersverenigingen staan duidelijk onder druk (met uitzondering van studentenverenigingen, maar ook dat lijkt een naijl effect van Corona). Hoe gaat het nu verder? En wat betekent dat voor de werving van bestuurders? En hoe staat het met de regeldruk? In voorgaande onderzoeken zie je juist op punten als deze knelpunten ontstaan - of juist nieuwe kansen. En ondertussen zijn de ontwikkelingen op bijvoorbeeld digitaal gebied bijna niet bij te houden. Wat betekent dit voor verenigingen? Al deze vragen komen aan de orde en leveren een beeld op dat zowel voor de individuele vereniging als het collectief van verenigingen relevant kan zijn.

Deze vragenlijst is naar 52.000 verenigingen gestuurd. Dat zijn heel veel verenigingen, maar nog lang niet allemaal. Daarnaast willen er nog wel eens wisselingen in de bemensing zijn. Weet u niet zeker of u het ontvangen heeft en wilt u wel meedoen? Ga naar www.nationaalverenigingsonderzoek.nl en druk op de knop 'mee doen'.

Wij vragen dit als vertegenwoordigers van resp. De Nederlandse Associatie (DNA: www.wijzijndna.nl) en het Instituut voor Vereniging, Branche en Beroep (IVBB: www.ivbb.nl).

Cecile Veldkamp, directeur DNA
Peter Noordhoek, onderzoeksdirecteur IVBB

Northedge

info@northedge.nl
 Copyright © 2020 -  All Rights Reserved
BTW nummer Northedge B.V.: 8192.31.472.B.01
KvK nr. Northedge B.V.: 29048758 Rotterdam
menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram