+31 182 684545
info@northedge.nl

Artikelen

Op deze webpagina treft u teksten aan van de hand van de medewerkers van Northedge, in het bijzonder van Peter Noordhoek. Daarnaast treft u teksten aan die wat buiten het gebruikelijke kader vallen: ‘Not so Northedge’, inclusief politiek en poëzie.
Om de toegang tot de teksten te vergemakkelijken wordt een indeling gepresenteerd. Deze is niet spijkerhard; kenmerkend is dat er veel zaken met elkaar worden verbonden. Wel is altijd één thema terug te vinden: de zorg over de kwaliteit van de publieke sector. Vanuit die zorg wordt geordend, geanalyseerd en geadviseerd.

Hieronder ziet u de indeling van de artikelen.
Filename je-wordt-niet-zomaar-een-goede-auditor.pdf
filesize 947.1 kB
Version 1.0
Date added 28 februari 2011
Downloaded 265 times
Category Kwaliteit en proces, Mens en model
Tags 1003, 1052, 1056, 986, advocatuur, auditor, interview, notariaat

In dit interview wordt een visie gegeven op de toepassing van audits als een vorm van intercollegiale toetsing. Aanleiding is de toepassing van twee wetten (WID/MOT: identificatieplicht en melding ongebruikelijke transacties) binnen het notariaat, maar de inhoud is breder toepasbaar. Om toetsing door en externe toezichthouder te voorkomen is gekozen door toetsing door collega's. In het interview komen vragen aan de orde als: het effect van audits, matsen collega's elkaar, is het goed om horizontale toetsing te vermengen met verticale controle, kan je in een dag auditor worden?

Notariaat Magazine, Juni/Juli 2007, p. 5-6

Archief

Artikelen

Waar wilt u over lezen? Wat wilt u zien?

Grote kans dat u het hier vindt als u geïnteresseerd bent in ontwikkelingen met een publieke component. Met Peter Noordhoek als belangrijkste auteur, treft u artikelen, blogs en steeds meer vlogs (blog in videovorm) aan over thema’s als:
Kwaliteit in al haar dimenties
Beleid en bestuur
Brachebrede kwaliteit
Toezicht en governance
Politiek: landelijk, Europees, UK en USA
Poezie en andere dingen die 'Not so Northedge' zijn
check-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram