Contact

Northedge B.V. 
Oosthaven 15-16 
2801 PC Gouda 
The Netherlands 
T 31 (0)182 684545 

www.northedge.nl 
Tw @PeterNoordhoek 

Archief

Wat is kwaliteit?

Ooit kreeg ik de vraag van mijn toenmalige baas om een verhaal over kwaliteit te houden. OK, zei ik, maar over welke kwaliteit hebben we het dan? De avond voordat ik het verhaal moest houden, had ik alleen nog maar wat wijsheden uit managementboeken verzameld. Het bevredigde mij niet, maar de tijd drong. Wat te doen? Ik ben toen maar voor mijn eigen boekenkast gaan staan en dwong mijzelf de vraag te beantwoorden: ‘Welke boek heeft voor mij nu kwaliteit?’ Daar waren geen managementboeken bij. Op impuls pakte ik wat andere boeken uit de kast – en ging mij er wat vragen bij stellen. Het werd de basis voor mijn verhaal voor de volgende dag en voor nog heel wat gelegenheden daarna. Onlangs heb ik het verhaal voor het eerst op video gezet, in het kader van de vernieuwing van mijn website (ja, ook op mobiel nu goed leesbaar!). Zoals wel vaker is het nog te lang, maar als videovakantieblog … ach, reacties zijn welkom met het oog op de volgende versie.

Klik svp hier

Overigens veel dank voor de vele reacties op mijn blog over ‘Einstein, Jobs en de formule voor genialiteit’. In de week erna heb ik tijdens onze boswandelingen veel gedacht aan een ander boek om een blog over te schrijven. Het is mij echter niet gelukt dat zo snel op te schrijven als gewenst, althans niet zonder mijn vakantiegevoel te bederven. Dat houden jullie te goed.

Peter Noordhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Onze wereld is groot, complex en hoog als een berg. Weersomstandigheden wijzigen zich voortdurend. Hoe kom je dan aan de top?
Kaarten en instrumenten kunnen helpen. U vindt er hier vele. Het echte geheim schuilt in de mentaliteit waarmee u de berg te lijf gaat. Dan geldt wat iemand ooit vertelde: "De noordkant van een berg is het moeilijkste om te beklimmen, maar het meeste de moeite waard." Bij Northedge gaan we voor kwaliteit boven kwantiteit. Het vergt meer denkwerk, meer inspanning, meer van meer. Maar het is zo de moeite waard.  

Peter Noordhoek