Contact

Northedge B.V. 
Oosthaven 15-16 
2801 PC Gouda 
The Netherlands 
T 31 (0)182 684545 

www.northedge.nl 
Tw @PeterNoordhoek 

Archief

Beleidscoöperatie

Beleidscooperatie

 

 

 

De Beleidscoöperatie is opgericht om over organisatiegrenzen heen aan effectief beleid te werken. Een beleidscoöperatie wordt rond een probleem gevormd, waarna de deelnemers ‘al lerend naar een de oplossing toe werken’. De opleiding wordt het oplossingsproces en andersom. Omdat er wederzijds geïnvesteerd wordt, inclusief het halen en brengen van kennis, ontstaat er een groepsverband dat zich leent voor volgende beleids‘problemen’. Een verband dat de aard van een Beleidscoöperatie.‬‬‬‬‬‬

Wij voegen vanuit de ondersteunende organisatie kennis uit wetenschap en praktijk toe, ondersteunen het leerproces, maar laten het ‘eigenaarschap’ van de kennis vooral bij de deelnemers zelf.

Voor meer informatie en uitleg: www.beleidscooperatie.nl
Voor een beeld van een projectaanpak: De Wisent en 5 regels van CoCreatie.‬‬‬ 

 


Onze wereld is groot, complex en hoog als een berg. Weersomstandigheden wijzigen zich voortdurend. Hoe kom je dan aan de top?
Kaarten en instrumenten kunnen helpen. U vindt er hier vele. Het echte geheim schuilt in de mentaliteit waarmee u de berg te lijf gaat. Dan geldt wat iemand ooit vertelde: "De noordkant van een berg is het moeilijkste om te beklimmen, maar het meeste de moeite waard." Bij Northedge gaan we voor kwaliteit boven kwantiteit. Het vergt meer denkwerk, meer inspanning, meer van meer. Maar het is zo de moeite waard.  

Peter Noordhoek